تکنیک پتینه کاری

تکنیک پتینه کاری


مبحث هنر و زیبایی از گذشته تا به امروز بسیار گسترده و پیچیده بوده است. یکی از این هنرهای عالی، پتینه و تکنیک پتینه کاری می‌باشد. این هنر، یک نوع کیمیاگری بر روی سطوح مختلف و یا اشیاء گوناگون است. پتینه دارای ابزار و لوازم مختلف می‌باشد و با استفاده از آن‌ها نقش‌های بی‌نظیری را ایجاد می‌کند.

 

با انواع پتینه کاری آشنا شوید [ آموزش +ابزار+درآمد]

همچنین این نوع هنر، تکنیک‌های گوناگونی نیز دارد. در ادامه و در بخش‌های بعدی با ما همراه باشید تا در ابتدا تعریف مختصری از پتینه را بیان کنیم. سپس به چند نمونه از تکنیک پتینه کاری اشاره خواهیم کرد.

نمونه کار پتینه کاری

نمونه کار پتینه کاری

پتینه کاری چه نوع حرفه‌ای می‌باشد و دارای چند نوع تکنیک است؟

پتینه، یک نوع حرفه و هنر بسیار قدیمی است که امروزه از آن به عنوان یک شغل هنری استفاده می‌کنند. به طور کلی تکنیک پتینه کاری، به گونه‌ای است که یک سطح و یا یک شی را به نوعی زیبا می‌کند که بسیار چشمگیر و جذاب شود. در واقع پتینه به هنری گفته می‌شود که یک سطح و یا یک شی را از حالت کهنگی خارج کند و نوعی زیبایی به آن ببخشد و یا روی اشیا و یک سطح به طرز بسیار چشمگیری، کهنگی و حالت قدیمی ایجاد کند.

به این نوع روش زیبایی، پتینه کاری گفته می‌شود. به طور کلی این هنر با استفاده از لوازم و ابزار مورد نیاز، زیبایی خیره کننده‌ای را به اجسام، اشیا و یا سطوح می‌بخشد. گاهی این زیبایی، تعمیر یک شی چوبی و قدیمی و یا لکه گیری در ظرف‌های مسی و غیره می‌باشد. البته در این هنر نوع ابزار، لوازم، کیفیت رنگ و موادی که استفاده می‌شود بسیار مهم است.

 

سینی پتینه کاری شده

سینی پتینه کاری شده

اگر ابزار و وسایل مورد نیاز عالی و با کیفیت باشند، پتینه کاری به شکل بسیار زیبا و جذابی انجام خواهد شد. پتینه کاری، در واقع یک هنر بسیار متنوع می‌باشد. این تنوع در رنگ، بافت، تکنیک، مدل و طرح‌های آن وجود دارد. به طور کلی پتینه کاری دارای تکنیک و روش‌های بسیار فراوان و گوناگونی است.

 

جهت خرید پکیج آموزش انواع پتینه کاری تماس بگیرید

برخی از این تکنیک‌ها شامل پتینه کاری با ورقه‌های زینتی مانند طلا، نقره، مس و قلع، تکنیک پتینه با استفاده از رنگ، پتینه کاری با پارچه، پتینه کاری با چوب، سنگ، آجر و بتن، پتینه کاری با اسفنج، تکنیک راه راه کردن، تکنیک بافت دار کردن، تکنیک کهنه سازی و غیره می‌باشد. در ادامه و در بخش‌های بعدی با چند نمونه از این تکنیک‌ها آشنا خواهیم شد.

آموزش پتینه کاری و دریافت مدرک بین المللی

آموزش پتینه کاری و دریافت مدرک بین المللی

تکنیک پتینه کاری با ورقه‌های طلا، نقره، مس و قلع به چه صورت می‌باشد؟

تکنیک پتینه کاری با استفاده از ورقه‌های زینتی، یکی از طرح‌ها و مدل‌های کلاسیک در پتینه می‌باشد. این تکنیک بسیار پرطرفدار است. در این روش در ابتدای کار، باید سطح و یا شی مورد نظر را از هر گونه گرد و غبار و یا آلودگی پاک کنیم. در ادامه با استفاده از یک قلم مو و یا هر ابزار مرتبط، رنگ مورد نظر را روی سطح می‌زنیم. در این مرحله پس از این که از خشک بودن سطح اطمینان حاصل کردیم، باید ورقه‌های زینتی که از قبل انتخاب شده است را بر روی سطح و یا شی مورد نظر بچسبانیم.

۱۲ ابزار مهم در پتینه کاری + تصویر [آپدیت مرداد ۱۴۰۰]

 

برای چسباندن این ورقه‌ها از چسب چوب که حالت رقیق داشته باشد، استفاده می‌کنند. چسباندن ورقه‌های زینتی بر اساس الگوی خاصی نمی‌باشد و کاملا سلیقه‌ای و در مدل‌های گوناگون است. در پایان پتینه کاری با استفاده از ابر، اسفنج و یا پارچه می‌توان اضافه‌های ورقه‎ها را جدا کرد تا سطح به طور کامل تمیز شود. در واقع در این تکنیک می‌توان از رنگ‌ها و طرح‌های مختلف استفاده کرد و این مورد بستگی به سلیقه‌ی مشتری و یا کارفرما دارد. 

در تکنیک پتینه کاری با اسفنج، چه مراحلی طی می‌شود؟

پتینه کاری با اسفنج، یکی دیگر از تکنیک‌های پتینه می‌باشد. جهت انجام این تکنیک باید از اسفنج‌های طبیعی استفاده کرد. این روش و یا تکنیک در واقع برای سطوحی که ناهموار می‌باشند، انتخاب بسیار مناسبی است. استفاده از اسفنج یکی از طرح‌های بسیار زیبا و جذاب در تکنیک پتینه کاری می‌باشد. در این روش ساده، ابتدا باید سطح و یا شی انتخابی را از هر گونه آلودگی تمیز کرده و سپس آن را رنگ کرد. در واقع اغلب در تمامی تکنیک‌ها و روش‌های پتینه کاری، پاک کردن و رنگ آمیزی پایه انجام می‌شود. در مرحله بعد پس از خشک شدن سطح، باید رنگ و یا رنگ‌های اصلی را آماده کرد.

در این مرحله انتخاب رنگ کاملا سلیقه‌ای می‌باشد و ممکن است از چند رنگ ترکیبی استفاده شود. پس از آماده سازی رنگ‌های اصلی، اسفنجی که از قبل مرطوب است را وارد ظرف رنگ می‌کنید. سپس در ادامه اسفنج آغشته به رنگ را به شکل چرخشی و ضربه‌ای به سطح مورد نظر می‌زنیم. این حرکت تا زمانی که طرح انتخابی به طور کامل انجام شود، ادامه پیدا می‌کند. در تکنیک پتینه با پارچه نیز تمامی مراحل به همین صورت می‌باشد. توجه داشته باشد در این تکنیک اگر قصد دارید سطح و یا دیوار مورد نظرتان قابل شستشو باشد، باید از رنگ‌های روغنی استفاده کنید. 

انواع تکنیک پتینه کاری

انواع تکنیک پتینه کاری

روش پتینه کاری برجسته و یا بافت دار کردن سطوح را چگونه و به چه صورت انجام می‌دهند؟

یکی دیگر از تکنیک‌های پتینه کاری، برجسته کردن سطح و یا شی مورد نظر می‌باشد. در این روش و یا تکنیک از مواد مختلف و گوناگونی می‌توان استفاده کرد. از جمله این مواد الیاف، بتونه، گچ، سیمان، پودر شیشه، خاک اره، رنگ روغنی، آیینه و غیره می‌باشد. این روش با استفاده از خلاقیت و قدرت تجسم فرد متخصص پتینه کاری، یک طرح بسیار جذاب و چشمگیر می‌شود. در این تکنیک در مرحله اول خمیر مخصوص پتینه را آماده کرده و کنار می‌گذاریم. سپس در ادامه چسب چوب را با کمی آب مخلوط می‌کنیم تا رقیق شود.

موادی که در ابتدای این بخش بیان کردیم را به دلخواه به چسب رقیق شده اضافه کرده و با یکدیگر مخلوط می‌کنیم. در ادامه ابتدا یک لایه از چسب چوب را برداشته و بر روی سطح مورد نظر می‌زنیم. پس از این مرحله زمانی که چسب نیمه خشک است، خمیر آماده شده را نیز بر روی آن سطح قرار می‌دهیم. در این مرحله با استفاده از کاردک و یا هر وسیله دیگری باید طرح‌ها و نقش‌های گوناگون روی سطح ایجاد کرد. در نهایت زمانی که شکل و یا طرح انتخابی کامل شود، می‌توان با استفاده از رنگ‌های مختلف و جذاب یک پتینه‌ی بسیار مسحور کننده و چشمگیر ایجاد کرد.

 

5/5 - (9 امتیاز)

مقالاتمقالات هنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید