با انواع پتینه کاری آشنا شوید

با انواع پتینه کاری آشنا شوید


اگر علاقمندید در زمینه پتینه کاری ورود به بازار کار کنید می بایست با انواع پتینه کاری آشنا شوید ما در این مطلب انواع پتینه کاری ، آموزش و درآمد آن آشنا خواهید شد. ما در آموزشگاه پتینه کاری آپادانا به شما از صفر تا صد پتینه کاری را آموزش و در پایان دوره مدرک بین المللی دریافت خواهید کرد .

 

جهت خرید پکیج آموزش انواع پتینه کاری تماس بگیرید

پتینه کاری چیست ؟

پتینه کاری یکی از تکنیک های نقاشی می باشد . حتما با طرح هایی که حالت کهنه و قدیمی داشته باشند ، رنگ سبز خوردگی و زنگ زدگی روی مس یا سایر فلزات و چوب باشند ، این نوع طرح ها پتینه می باشند .
شبیه سازی حالت های کهنه و قدیمی، خوردگی روی اشیاء مختلف را پتینه یا کهنه کاری می نامند. یکی از تکنیک های نقاشی در ساختمان نیز پتینه کاری می باشد .

رنگ در پتینه کاری

رنگ در پتینه کاری

برای انجام پتینه کاری بهتر است یک استودیو یا محل کار مشخص داشته باشید تا لوازم و تجهیزات پتینه کاری خود را در آن مرتب نموده و ذخیره کنید و بتوانید به راحتی مورد استفاده قرار دهید . توجه نمایید بعضی از ابزار های پتینه کاری مثل رنگ ها دارای مواد شیمیایی قابل اشتعال هستند بنابراین موارد امنیتی را در نظر گرفته و در اولین قدم یک کپسول آتش نشانی شارژ شده را در محل کار خود قرار دهید.
مورد بعدی تهویه مناسب محیط کار شما می باشد. ابزار و رنگ ها و مواد شیمیایی استفاده شده در پتینه کاری بوی نامطبوعی دارند و بایستی با استفاده از تهویه مناسب بتوانید آن را مرتفع نمایید.

ابزار های  مهمی که در انواع پتینه کاری مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از :

۱- ماسک
استفاده از ماسک مناسب برای افرادی که بیماری های تنفسی دارند و علاقمند به پتینه کاری هستند به شدت توصیه می گردد. برای افراد سالم هم با توجه به بوی نامطبوع و شیمیایی بودن مواد و استفاده طولانی مدت از آنها که ممکن است باعث بیماری های تنفسی شوید و یا کار کردن را سخت می نمایید توصیه می شود که از ماسک استاندارد و مناسب استفاده نمایند.

۲-دستکش
استفاده از دستکش در پتینه کاری بسیار مهم است . با توجه به جنس موادی که استفاده میکنید میتوانید از دستکش های لاتکس یا نیتریل استفاده نمایید که وظیفه محافظت از پوست دست را بر عهده دارند. استفاده از دستکش پوست شما را از آلودگی توسط روغن و چربی محفوظ می نماید .

دستکش پتینه کاری

دستکش پتینه کاری

اگر با مواد پاک کننده مانند استون و تینر سر و کار دارید از دستکش های شیمیایی قابل شستشو برای پتینه کاری استفاده نمایید.

۳- پیش بند محافظ در برابر مواد شیمیایی

پیشبند هایی ساخته شده از موادی مانند وینیل کلراید (PCV) ،مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی و رنگها دارند. بنابراین در هنگام  پتینه کاری یک پیش بند مقاوم در برابر مواد شیمیایی بپوشید. اگر با تفنگ حرارتی کار می کنید داشتن یک  پیشبند ضد حریق لازم است . به این ترتیب علاوه بر رعایت نکات ایمنی، لباستان را هم تمیز نگه خواهید داشت .

۴- عینک ایمنی

در هنگام پتینه کاری استفاده از یک عینک ایمنی استاندارد جهت محافظت از چشم ها به شدت توصیه می شود. به این وسیله از پاشیدن رنگ و مواد شیمیایی به داخل چشم خود جلوگیری می نمایید.

۵- میز کار

استفاده از میز کار مناسب و استاندارد یکی از ابزار های لازم و برای پتینه کاری می باشد. با توجه به اینکه در پتینه کاری با مواد شیمیایی و رنگ ها سروکار دارید میز کار پلاستیکی با استیل ضد زنگ می تواند مقاومت بالایی در برخورد با مواد شیمیایی داشته باشد.

۶- حوله کاغذی و پارچه ای
در حین کار پتینه کاری ، برای خشک کردن لکه های رنگ و موادی که استفاده می نمایید به حوله های کاغذی و یا پارچه ای نیاز پیدا خواهید کرد. با توجه به اشتعال زا بودن موادی مانند رنگ و تینر بهتر است دستمال آغشته به آنها خشک شود و سپس دور انداخته شود .

۷- تفنگ حرارتی
در پتینه کاری برای خشک کردن رنگ و سایر مواد استفاده شده بر روی دیوار ها از پتینه کاری استفاده می نمایید. حتی در بعضی موارد برای خشک شدن رنگ و طراحی روی دیوار ها نیاز به تفنگ هوا با فشار بالا دارید . برای شیک بودن پتینه کاری استفاده از ابزار صحیح بسیار مهم می باشد.

۸- مخازن مخلوط کردن رنگها

مخازن مخلوط کردن رنگها برای مخلوط کردن ۲ یا چند رنگ و تولید رنگ جدید در پتینه کاری بسیار کاربردی و پر استفاده است .

۹- مخازن اندازه گیری

برای اندازه گیری رنگ ها و سایر مواد شیمیایی قبل از ترکیب و استفاده کردن استفاده از مخازن اندازه گیری بسیار مهم می باشد. مخازن از جنس فولاد ضد زنگ مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی استفاده شده در پتینه کاری دارد .

۱۰- برس رنگ

 برس های انواع پتینه کاری معمولا از جنس مو و پد های پشمی طبیعی و مصنوعی می باشد  که البته هر کدام معایب و مزایای  خود را دارند. جهت رنگ آمیزی بهتر رو دیوار، چند برس با جنس های مختلف تهیه کنید. معمولا  برسی هایی که با موی طبیعی تولید شده اند بهتر از برس های مصنوعی عمل کرده و رنگ را بهتر بر روی دیوار منتقل می کند.

۱۱- اسپری رنگ

از دیگر ابزار های مهم و کاربردی در انواع پتینه کاری اسپری رنگ می باشد که برای رنگ آمیزی دیوار و فلزات و سایر اشیا کاربرد دارد . می توان با استفاده از اسپری رنگ دیوار ها را به صورت مرتب و نامرتب طراحی کرد.

با انواع پتینه کاری آشنا شوید ؟

 

پتینه روی چوب

با ایجاد لایه های مختلف رنگی روی چوب می توان پتینه های چوبی بسیار زیبا به وجود آورد . توجه داشته باشید که چوب ها به لحاظ بافت ، تراکم و رنگ متنوع هستند . تفاوت تراکم و بافت رنگ پذیری چوب ها را متنوع نموده . چوب ها به دو دسته نرم و سخت تقسیم می شوند و کاربرد های خاص خود را دارند. برخی رنگ ها گره ها و موج چوب ها را نمایان می نمایند. امروزه چوب های مصرفی به صورت نئوپان با روکش می باشند و با پتینه کاری بسیار زیباتر دیده می شوند .

 

پتینه روی چوب

پتینه روی چوب

پتینه روی دیوار
از انواع دیگری پتینه کاری ، پتینه روی دیوار است . با استفاده از پتینه کاری روی دیوار می توانید تنوع زیادی در منزل یا محل کار خود به وجود آورید .
پتینه کاری روی دیوار با اهداف مختلفی از جمله ایجاد تنوع در محیط ، رفع عیوب و خرابی های دیوار و … انجام میشود .
تکنیک های پتینه کاری روی دیوار عبارتند از :

  • پتینه کاری روی دیوار با استفاده از اسفنج
  • پتینه کاری روی دیوار با پارچه

●      پتینه کاری روی دیوار با تکنیک رنگ برداری

●      پتینه کاری روی دیوار با تکنیک راه راه کردن دیوار

پتینه کاری روی سفال
کهنه کاری روی سطوح سفالی یعنی اینکه ظروف سفالی نو و تازه پخته شده  را به روش های مختلف، به حالتی از کهنگی تبدیل بکنیم که کاربرد آن بیشتر در صنایع و دست ساخته هایی است که فرم سنتی دارند. یکی از انواع پر طرفدار پتینه می باشد .

برای انجام این کار به موارد زیر نیاز داریم:

  • موم
  • پودر بچه
  • دستمال (جیر یا نایلونی )
  • مقداری دوده
  • شمع
  • پودر سنگ
  • سیمان سیاه
  • واکس مشکی یا قهوه ای یا واکس ماشین
  • رنگ اکرولیک آبی کپکی یا سبز

در این روش سطح سفال را با موم میپوشانند و سپس با استفاده از پودر بچه صاف و صیقلی می کنند و پس از آن با تکنیک های مختلف سفال مورد نظر را به حالت قدیمی و قدمت دار تبدیل می نمایند.

پتینه روی شیشه

ابزار مورد نیاز شما برای پتینه روی شیشه ورق طلا ، چسب ورق طلا، دورگیر طلایی اکلیلی، کاغذهای طرحدار ترانسفر، قلم مو، رنگ آکریلیک، تامپون، کریستال سرورنیک و مدیوم ترک می باشد .

وسایل لازم  برای کلاژ روی ظروف

با استفاده از کاغذ ترانسفر طرح  را روی ظرف منتقل نمایید . سایر بخش های ظرف شیشه ای که طرح ندارد را با یک رنگ اکلیلی پر کنید با اکلیل دورگیری طرح بکشید .

در قسمت هایی که می خواهید ترک بخورد، مواد کراکل مدیوم استفاده کنید  و صبر کنید تا به خوبی خشک شود

در مرحله بعد یک لایه از چسب ورق طلا را پشت کار بزنید و با تامپون آن را روی سطح کار پخش کنید. حدود پانزده دقیقه صبر کنید و بعد تمام سطح پشت ظرف را ورق طلا بچسبانید. در مرحله آخر برای اینکه ظرف کاملا قابل شستشو شود، تمام سطح کار را با کریستال سرورنیک بپوشانید.

پتینه روی سینی

یکی از انواع پتینه کاری ، پتینه روی سینی چوبی می باشد که در نوع خود بی نظیر است .
مواد لازم برای پتینه کاری روی سینی چوبی عبارتند از :

  • دستمال طرح دار یا پرینت طرح دلخواه
  • چسب بیندر
  • ماده ترکدو جزیی بی رنگ
  • رنگ اکریلیک سفید
  • شمع
  • رنگ روغن قهوه ای و طلایی
  • رزین یا کریستال سرورنیک

ابتدا کل سطح سینی را سمباده میزنیم و با رنگ اکریلیک سفید آن را رنگ میکنیم. سپس با استفاده از رنگ روغن قهوه ای دیواره های سینی را رنگ میکنیم .

طرح را از روی دستمال یا پرینت برش میزنیم و با استفاده از چسب بیندر روی سطح سینی دکوپاژ می کنیم .
دیواره های سینی رو با شمع به صورت تصادفی چرب میکنیم و با استفاده از تامپون رنگ اکریلیک سفید میزنیم . پس از خشک شدن رنگ روی دیواره ها سمباده میزنیم بخش هایی که شمع زده ایم به راحتی جدا شده و حالت کهنه کاری به خود میگیرد .

پتینه روی شمع

پتینه کاری روی شمع نیز بسیار رایج در دوران مدرن می باشد و استفاده از تکنیک پتینه کاری رنگ و بوی تازه ای به شمع های زینتی موجود در هر محلی خواهد داد .

وسایل لازم برای پتینه کاری روی شمع عبارتند از :

  1. چسب چوب
  2. طرح کاغذی
  3. پایه شمع آماده

ابتدا طرح مورد نظر را از کاغذ توسط قیچی بریده و جدا کنید، سپس سطح روی شمع را چسب چوب زده و پس از چند لحظه طرح کاغذی را روی آن بچسبانید. دقت کنید هیچ حباب هوایی باقی نماند. بگذارید کاملاً خشک شود. در انتها روی کار را اسپری ثابت کننده براق بپاشید . از تکه های گل و برگ و شابلون و حتی برجسته سازی  نیز می توانید در دکوپاژ روی شمع استفاده کنید .

پتینه روی پلی استر

رزین  یا پلی استر(polyester) پس از ترکیب شدن با ماده ای دیگر به ترکیب ژله مانندی تبدیل خواهد شد  که می تواند بعد  از قرارگیری در قالب های متنوع (بعلت خاصیت سبکی و شکل پذیری بالای پلی استر) به شکل های مختلف درآید. امروزه استفاده از اشیا و لوازم از جنس پلی استر بصورت خام در پتینه کاری بسیار شایع شده است.

این اشیا شامل ساعت، مجسمه های تزیینی ، ظروف،انواع قاب، انواع کفپوش  ، ظروف آبنما و دیوار پوش، میز، صندلی و سایر لوازم خانگی و حتی مجسمه های آدمی شخصیت های مختلف است که پتینه کار با خلاقیت و هنر خویش به این اشیا جان می دهد .

با استفاده از پتینه روی اجسام و اشیا پلی استری می توان  طرح های متفاوتی از جمله طرح های چوبی،  فلزی و آنتیک به آنها داد. 

وسایل لازم برای پتینه کاری روی پلی استر

  • ظرف پلی استر در اندازه مناسب
  • قلمو
  • رنگ های قهوه ای تیره و فیروزه ای اکریلیک
  • رنگ اُکر
  • گلدفینگر اشرفی

در تمام انواع پتینه زمینه را با استفاده از سمباده صاف میکنید ، رنگ زمینه مورد علاقه خود را میزنید و بعد با تکنیک های کوناگون موجود رنگ های برجسته سازی و متمایز سازی و طرح های مورد نظرتان را روی ظروف استفاده میکنید تا ظروف به صورت کلاسیک و یا کهنه به چشم بیایند ، ذوق و سلیقه هنری شما می تواند در نمای کارتان بسیار موثر باشد.

درآمد پتینه کاری

امروزه در ایران و جهان از هنر پتینه کاری استقبال گسترده ای شده است . پتینه کاری با ترکیب با دکوپاژ هنر های متنوعی را ایجاد کرده و همانطور که در مقاله به صورت کامل به آن پرداختیم کارهای بسیار متنوعی در دکوراسیون و تزیینات و حتی دکوراسیون داخلی و رنگ آمیزی دیوار ها می توان استفاده نمود .

درآمد پتینه کاری در دنیا و در کشور های خارجی  ۹٫۸۱ دلار در ساعت برای پتینه کار نیمه حرفه ای و تا  ۲۱٫۹۵ دلار در ساعت برای افراد حرفه ای تر و با سابقه قابل ارتقا می باشد و البته اگر با سایر هنر ها و کار روی سایر سطوح ترکیب شود نیز می توان درآمد های بالاتری را انتظار داشت  .

5/5 - (2 امتیاز)

هنرهای تجسمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید