پتینه چیست

پتینه چیست


پتینه چیست؟ چه کاربردی دارد؟ از پتینه در کجا استفاده می شود؟ مواد پتینه چیست؟ و … . اینها تنها بخشی از سوالات مهمی هستند که در خلال این مقاله توضیح داده می شوند. در واقع در این مقاله قصد داریم تا شما را با هنر پتینه کاری آشنا نماییم و مواد و تجهیزات آن را معرفی نماییم. همچنین در ادامه به کاربردهای پتینه و نقش آن در صنعت دیزاین و دکوراسیون می پردازیم.

 

آموزش پتینه با ارائه مدرک بین المللی و فنی و حرفه ای

پتینه چیست و در کجا استفاده می شود؟

شاید این سوال برای شما نیز تازه باشد که پتینه چیست؟ اگر هم این واژه را تازه شنیده اید اما قطعا هنر پتینه کاری را بارها در ساختمان های اطراف خود مشاهده نموده اید. در پاسخ به این سوال که پتینه چیست، می توان بیان داشت، پتینه یکی از انواع گچبری محسوب می شود که در آن از رنگ، پارچه و مواردی از این قبیل استفاده می شود که بتوان به سطح بافت و حجم بخشید. از پتینه عموما برای پوشش سقف یا دیوار استفاده می نمایند. این هنر بسیار خلاقانه بوده و به راحتی می تواند بیننده را به خود جلب نماید.

 

 

در تاریخ، ریشه این هنر را به ایتالیا نسبت می دهند، البته امروزه با دقت در کاخ های انگلیسی و خانه های اعیانی ایرانی نیز می توان بخشی از این هنر را مشاهده کرد. جالب است که پتینه در لاتین به صورت PATINA نوشته می شود و به یک ظرف کم عمق اطلاق می گردد. اگر بخواهیم کاربردی به این هنر نگاه کنیم، باید بیان داشت اگر شما از تکنیک های هنری برای ایجاد حس و حال کهنگی و فرسودگی استفاده نمایید، در واقع یک پتینه کار محسوب می شوید.

وقتی از صحبت از پتینه چیست، می شود، باید بیان داشت که این هنر امروزه در دو دسته مهم کلاسیک  و مدرن تقسیم بندی می شود که هر کدام ویژگی های مخصوص به خود را دارد:

  • پتینه چیست و در کجا استفاده می شود؟

    پتینه چیست و در کجا استفاده می شود؟

    مدرن:

در این نوع پتینه کاری عموما از تصاویر و عکس های گل، فرشته، لوگو یا نماد های شناخته شده استفاده می شود که دارای رنگ های ملایم به سبک ابر و باد می باشند.

 

۱۲ ابزار مهم در پتینه کاری + تصویر [آپدیت مرداد ۱۴۰۰]

  • کلاسیک:

در نمونه های کلاسیک که امروزه نیز در بسیاری از ابنیه قدیمی دیده می شود، تمرکز بر روی بکارگیری ورق های طلا بوده است. البته در انواع دیگه پتینه کاری کلاسیک، شما کار با آجر و سنگ های ترک خورده را نیز می توانید مشاهده نمایید. در این نوع؛ اغلب از رنگ های آبی و لاجوردی استفاده می شود.

مواد پتینه چیست؟

پس از آنکه به این سوال پاسخ دادید که پتینه چیست، لازم است تا در گام بعدی با ابزار های این رشته هنری آشنا شوید. برخی از مهمترین و پرکاربردترین ابزار این رشته در زیر معرفی شده است:

  • چسب: این چسب ها عموما توسط افراد نقاش استفاده می شود.
  • برس: برای اینکه شما بتوانید رنگ ها را به خوبی بر روی سطوح پخش نمایید، نیز به غلطک و برس های مخلوط دارید.
  • گچ و بتونه: برای ایجاد حجم و بافت یا حتی مسطح نمودن سطح کار، نیاز است که از گچ، بتونه و گاها مخلوط هر دو استفاده کنید.
  • پارچه: برای اینکه بتوانید بافت فرسودگی را به خوبی نشان دهید، نیاز است تا از پارچه یا پلاستیک در اندازه های مختلف بهره ببرید.
  • رنگ: طبیعتا در اجرای پتینه، رنگ جز تمهیدات مهم است اما عموما در این هنر از رنگ لاجوردی، زمردی و مخصوصا رنگ سفید استفاده می شود.
  • رنگ های بافت دار: این رنگ ها در مخلوط خود دارای ترکیباتی می باشند که می توانند بافت های خاص بر روی دیوار یا سقف ایجاد نمایند.
مواد پتینه چیست؟

مواد پتینه چیست؟

بررسی کاربرد پتینه کاری:

تا به اینجا در خصوص پتینه، ابزار و مواد آن اطلاعات جامعی را به دست آوردیم اما شاید این سوال را مطرح نمایید که از پتینه در چه مکان هایی استفاده می شود؟  امروزه این هنر را می توان بر روی دیوارها و سقف اماکنی چون مدارس، باشگاه ها، رستوران ها، بیمارستان ها و … استفاده کرد. دلیل اصلی انتخاب پتینه به جای رنگ، این مورد است که ماندگاری بیشتری دارد. شما به کمک این هنر می توانید قابلیت های متفاوتی را به ساختمان خود ببخشید. به طور مثال قادر خواهید بود تا سالن خود را بزرگتر یا سقف را بلندتر جلوه دهید.

 

 

یکی دیگر از کاربردهای پتینه برای فرسوده نشان دادن اشیا می باشد. این کار عمدتا برای عتیقه جلوه دادن سنگ ها، مس و اثاثیه مورد استفاده قرار می گیرد.این پوشش به راحتی می تواند از دیوار و وسایل شما در برابر رطوبت محافظت نماید از همین رو افراد بیشتری در تزئینات ساختمان از آن بهره می برند.

رزین اپوکسی چیست ؟ کاربرد آن کجاست ؟

 

آشنایی با تکنیک های پتینه کاری:

تا به اینجا به این موارد پاسخ دادیم که پتینه چیست اما باید این مورد را در خاطر داشته باشیم که پتینه کاری دارای تکنیک های متفاوتی می باشد که در زیر به آنها اشاره شده است:

 

  • پتینه با اسفنج:

مبتدیان، عموما کار خود را با این تکنیک آغاز می نمایند زیرا از جمله آسان ترین روش ها است. لازم است تا شما یک اسفنج را به رنگ آغشته نموده و به صورت ضربه ای بر روی سطح خود ضربه بزنید. با این کار می توانید طرح های مختلف را پیاده سازی کنید.

  • پتینه با ورق های زینتی:

در این روش لازم است تا ورق های فوق را ابتدا در آب مرطوب کرده و سپس به کمک کاردک یا اسفنج بر روی سطح مد نظر خود وصل نمایید. سپس می توانید به کمک دست آن را ماساژ داده و محکم کنید.

  • پتینه با پارچه:

این روش نیز همانند پتینه با اسفنج است اما نیاز می باشد تا از پارچه به جای اسفنج استفاده نمایید. البته باید در نظر داشته باشید که تکنیک فوق به زمان بیشتری نیاز دارد.

  • کاربرد پتینه چیست؟

    کاربرد پتینه چیست؟

    پتینه به کمک پاشیدن رنگ:

این کار بسیار خلاقانه است. لازم است تا شما ابتدا رنگ را رقیق نمایید و سپس به کمک قلمو بر روی سطح کار بزنید. اما نکته مهم آن است که قبل از خشک شدن کامل بخش هایی از رنگ را که به صورت گلوله شده است، به خوبی بردارید و به آن طرح ببخشید.

https://alittledesignhelp.com/what-is-patina/

https://www.livingspaces.com/inspiration/ideas-advice/guides/how-to-decorate-with-patina

5/5 - (4 امتیاز)

مقالات هنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید