دوره آموزش برق کار صنعتی

فرصت‌های شغلی و بازارکار برق‌کار

 برق‌کار می‌تواند در کلیه کارخانه‌ها و مراکز صنعتی، اماکن اداری، تجاری و مسکونی کار کند. هرچه در کارش ماهرتر، امکان ورود به پروژه‌های بزرگ برای او بیشتر می‌شود. بسیاری از  برق‌کاران به صورت مستقل کار کرده و برای خود کسب‌وکاری راه انداخته‌اند.

با توجه به نیاز همیشگی به صنعت برق در مصارف خانگی، اداری، تجاری و صنعتی، می‌توان به این نتیجه رسید که برای برق‌کاران بازارکار خوبی وجود دارد. همچنین آینده شغلی مناسبی پیش روی آن‌ها می‌باشد. البته هرچه برق‌کار متخصص‌تر و با تجربه‌تر باشد، کار با کیفیت‌تری انجام دهد و برخورد مناسبی با مشتریان وهمکاران داشته باشد، فرصت‌های شغلی بهتری برای او وجود خواهد داشت و یا در کارخود پیشرفت خوبی خواهد کرد.

وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان

آمریکا: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد میزان استخدام برق‌کارها بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰، رشد ۲۳ درصدی خواهد داشت. درحالی‌که متوسط این رشد برای همه مشاغل ۱۴ درصد می‌باشد.

استرالیا: در بازه زمانی ۵ سال گذشته میزان استخدام این شغل رشد ۲۱.۶ درصدی داشته و در آینده رشد بسیار زیاد برای آن پیش‌بینی می‌شود.

محور اصلی فعالیت‌های مهندسی برق، تبدیل یک سیگنال به سیگنال دیگر است. که البته این سیگنال ممکن است شکل موج ولتاژ یا شکل موج جریان و یا ترکیب دیجیتالی یک بخش از اطلاعات باشد. مهندسی برق دارای چهار گرایش است که در زیر به‌طور اجمالی به بررسی آن‌ها می‌پردازیم و در قسمت معرفی گرایش‌ها به تفصیل در مورد هر کدام صحبت خواهم کرد.

۱) مهندسی برق – الکترونیک: الکترونیک علمی است که به بررسی حرکت الکترون در دوره گاز، خلاء و یا نیمه رسانا و اثرات و کاربردهای آن می‌پردازد. با توجه به این تعریف، مهندس الکترونیک در زمینه ساخت قطعات الکترونیک و کاربرد آن در مدارها، فعالیت می‌کند. به عبارت دیگر، زمینه فعالیت مهندسی الکترونیک را می‌توان به دو شاخه اصلی «ساخت قطعه و کاربرد مداری قطعه» و «طراحی مدار» تقسیم کرد.

۲) مهندسی برق – مخابرات: مخابرات، گرایشی از مهندسی برق است که در حوزه ارسال و دریافت اطلاعات فعالیت می‌کند. مهندسی مخابرات با ارائه نظریه‌ها و مبانی لازم جهت ایجاد ارتباط بین دو یا چند کاربر، انجام عملی فرآیندها را به طور بهینه ممکن می‌سازد. پس هدف از مهندسی مخابرات، پرورش متخصصان در چهار زمینه اصلی این گرایش است شامل فرستنده، مرحله میانی، گیرنده و گسترش شبکه که گسترده هرکدام عبارتند از:

فرستنده: شامل آنتن، نحوه ارسال و …

مرحله میانی: شامل خط انتقال و محاسبات مربوط و …

گیرنده: شامل آنتن، نحوه دریافت، تشخیص و …

گسترش شبکه: مشتمل بر تعمیم خط ارتباطی ساده، ادوات سویچینگ، ارتباط بین مجموعه کاربرها و …

۳) مهندسی برق – قدرت: مهندسی قدرت را می توان «تولید نیروی الکتریکی» به روشهای گوناگون و انتقال و توزیع این نیروها با بازده و قابلیت اطمینان بالا، تعریف کرد. پس هدف از مهندسی قدرت، پرورش افرادی کارا در بخشهای تولید، انتقال و توزیع است که گستره این بخش عبارت است از:

تولید: طراحی شبکه های تولید با کمترین هزینه و بیشترین بازده.

انتقال: طراحی شبکه‌های انتقال، خطوط انتقال، پخش بار بر روی شبکه، قابلیت اطمینان و پایداری شبکه قدرت، طراحی رله‌ها و حفاظت شبکه، پخش بار اقتصادی (dispaich economic).

توزیع: طراحی شبکه‌های توزیع حفاظت و مدیریت آن.

۴) مهندسی برق – کنترل: کنترل، در پیشرفت علم نقش ارزنده‌ای را ایفا می‌کند و علاوه‌بر نقش کلیدی در فضاپیماها و هدایت موشک‌ها و هواپیما، به صورت بخش اصلی و مهمی از فرآیندهای صنعتی و تولیدی نیز درآمده است. به کمک این علم می‌توان به عملکرد بهینه سیستم‌های پویا، بهبود کیفیت و ارزان‌تر شدن فرآورده‌ها، گسترش میزان تولید، ماشینی کردن بسیاری از عملیات تکراری و خسته‌کننده دستی و نظایر آن دست یافت. هدف سیستم کنترل عبارت است از کنترل خروجی‌ها به روش معین به کمک ورودی‌ها از طریق اجزای سیستم کنترل که می‌تواند شامل اجزای الکتریکی، مکانیک و شیمیایی به تناسب نوع سیستم کنترل باشد.

ماهیت: انرژی اگر بنیادی‌ترین رکن اقتصاد نباشد، یکی از ارکان اصلی آن به شمار می‌آید و در این میان برق به‌عنوان عالی‌ترین نوع انرژی جایگاه ویژه‌ای دارد. تا جایی‌که در دنیای امروز میزان تولید و مصرف این انرژی در شاخه تولید، شاخص رشد اقتصادی جوامع و در شاخه خانگی و عمومی یکی از معیارهای سنجش رفاه محسوب می‌شود.

دانش‌آموختگان این رشته می‌توانند در زمینه‌های طراحی، ساخت، بهره‌برداری، نظارت، نگهداری، مدیریت و هدایت عملیات سیستم‌ها عمل نمایند.

امتیاز به مطلب post

برقدوره آزاددوره دیپلمدوره‌های آموزشی پرطرفدار

۲ Comments

  • با سلام لطفا تعداد ساعت دوره و همچنین مباحثی که تدریس میشه بصورت دقیق نوشته شود که بتوان تصمیم گیری کرد
    با تشکر

  • با لسام جهت دریات اطلاعات کامل دوره و مشاوره با ما تماس بگیرید
    ۰۲۱-۶۶۷۴۹۸۳۴ – ۰۲۱-۶۶۷۵۹۴۵۵

    ۰۲۱-۶۶۷۴۹۷۳۱

    ۰۹۱۲-۰۳۰۴۶۰۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید